B Rijbewijs geschakeld of automaat

Rijbewijs B geschakeld

De opleiding voor rijbewijs B geschakeld wordt gegeven in een Ford Focus of in een Ford Fiesta. Deze voldoen aan alle gestelde eisen en zijn van alle gemakken voorzien.

Je kunt in overleg met je instructeur kiezen om in Zwolle of Emmeloord te gaan rijden. Onze instructeurs zullen in diverse dorpen en steden met je gaan rijden, zodat je geen “rondje om de kerk” wordt aangeleerd, maar je zelfstandig door het verkeer kunt bewegen. 

We maken gebruik van een handige app PlanGo. Hiermee kan je altijd en overal je vorderingen inzien en word je herinnerd aan afspraken. 

Rijbewijs B automaat

De opleiding voor rijbewijs B automaat wordt gegeven door Gea Sipsma en Edward Hofstede in een Opel Corsa. Deze voldoet aan alle gestelde eisen en is van veel luxe voorzien.

Automaat rijden wordt steeds normaler. Vroeger alleen voor oude mensen, nu heel normaal voor iedereen. Denk maar eens aan elektrische en hybride auto’s, deze zijn allemaal automatisch geschakeld.

Daarnaast kan het een uitkomst zijn voor mensen die het lastig vinden om schakelen, sturen en het verkeer inschatten te combineren.

Daarom bieden we ook rijles aan in een automaat. Hiervoor gelden dezelfde regels als bij een gewoon B rijbewijs, je krijgt enkel een aantekening op je rijbewijs dat deze alleen geldig is in een automaat.

Wil je later alsnog schakelen leren, dan kan dat gerust.

Alles wat je in een examen kunt tegenkomen wordt behandeld bij de opleiding B geschakeld én opleiding B automaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bijzondere verrichtingen:

N

Vlot, veilig en zelfstandig deelnemen aan het verkeer

N

Rijden met navigatie

N

Diverse parkeeroefeningen

N

Diverse omkeeroefeningen

N

Hellingproef

N

Recht achteruitrijden

N

Achteruitrijden in een bocht

Tussentijdse toets

Zodra je je theoriecertificaat hebt behaald, mag je een tussentijdse toets doen. Dat is niet verplicht, maar geeft doorgaans een hogere slagingskans.

Deze toets lijkt erg veel op een echt examen. Zelfde locatie, examinatoren, duur etc. Je bijzondere verrichtingen worden getoetst en wanneer deze goed zijn ontvang je hiervoor een vrijstelling voor je eerstvolgende examen.

Na de toets ontvang je een duidelijk advies van de examinator, waarmee we de lessen erna aan de slag gaan.

Examen

Ook voor je examen moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Daarnaast neem je een geldig legitimatiebewijs, je oproepkaart en een ingevuld zelfreflectieformulier mee.

Voor het examen zijn 55 minuten gereserveerd. Je krijgt een gesprek met de examinator aan tafel, een ogentest en enkele technische vragen over de auto. Daarna ga je ongeveer 35 minuten rijden en worden de rijtaak en bijzondere verrichtingen getoetst.

Je examen hoeft niet foutloos te zijn! Een fout maken mag gerust, als je deze maar zelfstandig, veilig op kunt lossen.

Wanneer je geslaagd bent hoef je alleen nog een afspraak te maken bij het gemeentehuis en met een goedgekeurde pasfoto je rijbewijs aanvragen. Ongeveer 5 dagen later heb je dan je felbegeerde rijbewijs! Rijden maar!

Prijzen rijbewijs B 2021

Instappakket B

1375
  • 25 uur rijles
  • Praktijkexamen

Instappakket D

1575
  • 30 uur rijles
  • Praktijkexamen
  •  

MELD JE METEEN AAN VOOR THEORIELES. VOOR 95 EURO EXTRA KRIJG JE EEN COMPLETE THEORIECURSUS! EEN MUST VOOR JE RIJLES!

Heb je niet alle uren van je pakket gebruikt? Dan hoef je deze natuurlijk niet te betalen!

Aanvullende tarieven:

  • Rijles per uur: €52,50
  • Praktijkexamen: €265
  • Faalangstexamen: €295
  • Tussentijdse toets: €250

Voordelen Plango rijles app

N

Duidelijk overzicht van je afspraken

N

In één oogopslag je voortgang zien

N

Alle informatie bij de hand

N

Overzicht van je facturen

N

Ouders kunnen meekijken

Machtigen

Machtig onze rijschool en vul direct je gezondheidsverklaring in.
Ons rijschoolnummer is: 2362F9
Rijschool machtigenGezondheidsverklaring

Proefles aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.